World Class

World Class är en internationell koncern som driver 37 hälso- och rekreationsanläggingar i nio länder. Affärsidén går ut på att lönsamt utveckla, driva och exploatera varumärket World Class inom hälsa, rekreation och livsstil. Den prioriterade marknaden för en framtida expansion är Östeuropa där bolaget är marknadsledande. Koncernen omsatte år 2009 cirka 180 miljoner SEK. World Class-koncernen sysselsätter över 1 000 personer och är listad på First North sedan våren 2008.

World Class grundades 1983 av idrottsmannen och entreprenören Ulf Bengtsson. Han hade då bakom sig en framgångsrik idrottskarriär som en av världens främsta bodybuilders, obesegrad svensk och nordisk mästare tio år i rad samt som bäst rankad trea i världen. Ulf bodde under 70-talet i Los Angeles och ur miljöer som World Gym och Golds Gym, där han verkade sida vid sida med bland annat Frank Zane och Arnold Schwarzenegger, föddes idén om World Class. Ett företag med visionen att kunna erbjuda produkter och tjänster för att tillgodose den moderna människans behov av hälsa och rekreation. Ulf Bengtsson såg redan då det självklara i att varje individ behöver fysisk aktivitet för att må bra, vara produktiv och finna tillfredsställelse i sitt liv.
Varumärket har i undersökning efter undersökning varit ett av Sveriges starkaste och varje etablering underlättas av att märket är känt för kvalitet och träning. Sedan starten 1983 har World Class varit ledande i utvecklingen av den Europeiska träningsmarknaden.