För mycket stress i livet

2 augusti, 2012 | 0 kommentarer | Kategorier: Nina Jansdotter

För mycket stress i livet?
Nästan alla människor lever med lite för mycket stress idag. Nu är det ju i och för sig helt ok att pressa sig lite extra under vissa perioder men det får bara inte vara hela tiden för då blir det istället ofta negativa stressreaktioner i både kropp och själ. Här tre tanketrådar kring hur du kan få mindre stress i livet.

Lär dig säga nej
Ja det lilla ordet nej är bra att kunna ta till ibland när almanackan är alldeles för fulltecknad redan. Många har svårt för att säga nej därför att de är rädda för att den andra ska bli arg, ledsen eller sårad men min erfarenhet är att konsekvenserna inte blir så stora i verkligheten som i tanken. Träna dig genom att säga nej till någon som du tror kan ta det utan att bli alltför upprörd.

Minska kraven
Sen har vi det här med krav. De flesta som jag möter som personlig coach har i mitt tycke alldeles för höga krav på sig själv och sin prestation. En del är i det närmaste perfektionistiskt lagda och det säger ju sig själv att om man inte någonsin är nöjd med sig själv så får man mycket onödig stress i sitt liv. Fundera över vem som ställer kraven i ditt liv? Är det du själv eller någon annan? Reflektera sedan över de kraven som du ställer och som du faktiskt kan välja att tona ner något. Sen kan du spara kraften till de saker som du verkligen tycker är viktiga att ha kvar. Det kan ju rimligtvis inte vara alla…

Boka in bara vara tid
Hur mycket tid har du för dig själv där du känner att du verkligen kan fylla på din energi igen? Där du bara kan vara och göra precis som du känner för stunden?  I vår stressade tid behövs också tid för eftertanke, vila och att få vara ensam en stund.  Desto mer tid du tillbringar ”där det händer saker” och där det är många människor desto mer tid behöver du också för att dra dig undan och ”landa” mellan alla upplevelser.

Fyll nu på med dina tankar….

Läs mer om hur du kan få mindre stress i livet
www.stressamindre.nu

- Nina

Inga kommentarer än.

Skicka kommentar