Noll celluliter

2 augusti, 2012 | 0 kommentarer | Kategorier: Lovisa Ryding

Jag har inte en enda cellulit på min rumpa, det är sant, inga åderbråck heller.
Det är ju nästan overkligt då tidning på tidning radar upp bilder på extremt tränade kvinnor som ändå har keson sittande på sina lår istället för stående i kylen, där jag har desto mer :)
Jag började uppmärksamma att det fanns något som kallades apelsinhud då jag var 12 år. Jag hade köpt en bok ifrån killen som sålde jultidningar Boken hette Skönare jag och var skriven av Charlotte Mattson. Killen jag köpte boken av, som jag för övrigt vad dödskär i, sade högt då jag tog emot boken inför hela klassen” Ja den här kan du verkligen behöva” Vilket resulterade i ett gapflapp runt hela klassrummet. Nej att vilja ta hand om sig själv var ett ”big no no” vid den tidpunkten, hoppas vi kommit längre nu.

I inledningen på boken stod det att den riktade sig till flickor och kvinnor från 13 år och uppåt, så behöver jag nämna att jag verkligen längtade till min 13 års dag.

I boken stod det beskrivet hur man hemma med enkla medel kunde skapa sina egna skönhetsmedel, allt ifrån att dricka en matsked äppelcidervinäger till frukost, inta mycket vatten och…….att torrborsta din kropp varje dag.

Så sedan den dagen har jag torrborstat min kropp 4 gånger i veckan i ca en kvart åt gången. Under min graviditet var det en högprioritet, Fast jag knappt kom åt mina vader den sista månaden. Jag var också flitig med att använda stödstrumpor dagligen, och smörja in magen och andra (känsliga) områden för att minimera uppkomsten av bristningar.
Självklart beror bristningar mycket på de hormonförändringarna som sker i kroppen under en graviditet och är till största delen ärftligt betingat.
Men min lilla dagliga skönhetsprocedur gav verkligen resultat och det enda problemet min graviditet resulterade i var en diastas som inte gav sig.
( en diastas är då magmuskulaturen inte går ihop helt och hållet efter förlossningen)
Om jag börjar skriva om min mage slutar jag aldrig så magdiskussionen tar jag imorgon………………….
Han en mysig kväll så ses vi imorgon//L

Inga kommentarer än.

Skicka kommentar