The way of the heart

18 april, 2020 | 0 kommentarer | Kategorier: Blogg, Tord Sand

HJÄRTAT ÄR BÖNENS PLATS❣

downloadfile

I vår kultur har hjärtat blivit ett mjukt ord. Det hänvisar till platsen för det känslomässiga livet. Uttryck som ”hjärtekrossad” och ”hjärtlig” visar att vi ofta ser på hjärtat som en varm plats där känslorna bor, i motsats till det kyliga intellektet där tankarna har sitt centrum.

Men ordet för hjärta i den judisk-kristna traditionen syftar på källan för all fysisk, känslomässig, intellektuell, viljemässig och moralisk kraft.
Ur hjärtat stiger omedvetna impulser såväl som medvetna känslor, sinnesstämningar och önskningar. Hjärtat har sina egna motiv och är centrum för insikter och tolkningar.

Slutligen är hjärtat viljans plats; det gör upp planer och kommer fram till goda beslut. Därför är det den centrala och enade kroppsdelen i personligheten.
Hjärtat bestämmer vilka vi är och därför inte bara den plats där Gud bör utan även den plats dit den onde riktar sina häftigaste anfall. Det är hjärtat som är bönens plats. Hjärtats bön riktar sig direkt till Gud från människans innersta och påverkar därför hela vår person.

The Way of the Heart

https://youtu.be/fzyKYekdKBk

https://youtu.be/hlBWULvcayw

Inga kommentarer än.

Skicka kommentar